I denne tid fylder klimaet mere og mere på den politiske dagsorden – og ude i de små hjem. Flere boligejere er blevet opmærksomme på husets energi forbrug, og på, at der faktisk findes rige muligheder for at begrænse og effektivisere dette uden at skulle lide afsavn.

Som boligejer kan du for eksempel vælge at skifte ruderne i dine vinduerne til mere isolerede typer, så varmen ikke siver ud. Isoleringen i væggene og i taget kan også trænge til et eftersyn – og vil du virkelig flytte nålen, kan du overveje at erstatte dit slidte fyr eller dine ineffektive elradiatorer med en moderne varmepumpe.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Når du har besluttet dig for at anskaffe en varmepumpe, skal du først og fremmest kigge på din nuværende opvarmnings metode. Foregår den via vandradiatorer og et fyr, kan du for eksempel vælge en luft til vand varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe kan du snildt opvarme samme mængde vand – såvel brugsvand som cirkulations vand – som du kan med et fyr.

Du kan samtidig roligt regne med at barbere op imod 70 procent af dine nuværende udgifter til varme, og får dertil en langt mere drift sikker og energi effektiv løsning. Gamle elektriske radiatorer kan udskiftes med en lækker luft til luft varmepumpe, som ikke alene varmer op på langt mere effektiv vis, men også renser luften ved hjælp af et indbygget filter.

Få rådgivning til valg af luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe

Det kan godt være vanskeligt for dig som menigmand at skulle vurdere størrelsen og kapaciteten på den ideelle varmepumpe. Du kan derfor med fordel kontakte Give Køleservice, som rådgiver om alle typer varmepumper, og samtidig gerne er behjælpelig med såvel montering som installering. Du kan læse mere om svk varmepumper på gkservice.dk