Forestil dig lige, at du arbejder som entreprenør, og du er ved at gøre en banebrydende opfindelse, som menneskeheden aldrig har set før, eller du “bare” har fundet på noget, som du ved, at din chef vil elske så meget, at du får en højere stilling i firmaet.

Derfor vil du gerne undgå, at andre får fat i de hemmeligheder, om det er andre medarbejdere, medierne, hackere eller nogle helt fjerde.

Desværre på nogle områder dikterer den moderne teknologi, at ens opdagelser og forskning bliver skrevet og skitseret digitalt nu om dage, og det er da også smart at bruge den slags, når man er i processen, da det går hurtigere end ved at skrive gøre det med for eksempel blok og pen.

Men det gør så også, at ens arbejde bliver lettere modtagelige for at andre mennesker kan tilrane sig adgange til det – og så hjælper det nok ikke så meget, at man har lavet en ekstern back-up, selvom dette bestemt også er smart.

Man er derfor nødt til at have installeret en god omgang anti-virus og anti-mallware og forsøge at gøre sådan, at ens computer ikke kan blive hacket eller overvåget af andre.

Hvis man ikke lige ved, hvordan man indfører den slags, så bør man alliere sig med en IT-ekspert, der måske kan lave noget, som man ikke bare henter fra nettet, da mange hackere kan gå herind og søge sig frem til, hvad de skal gøre for at gå bag om ens sikkerhed.

Derfor kan det gøre godt med et program, der er skræddersyet til en og ikke set magen til – det bliver måske dyrt, men hvad gør man ikke for at holde på store hemmeligheder, der nok skal kunne betale for den sikkerhedsprocedure senere hen.

Sørg dog for at få noget, som ikke gør din maskine langsommere eller nyttesløs at bruge.