I Danmark har vi lange, stolte traditioner for ølbrygning. Ølbrygning er en disciplin, som er udviklet gennem mange hundrede år, og som stadig er under udvikling. Dette er indikeret ved fremkomsten af de mange mikrobryggerier, som igennem de seneste tyve år er skudt op over hele Danmark, og som har taget markedet med storm.

Selv om det måske nok stadig er de store bryghuse, som sidder på de væsentlige markeds andele, har mange øl entusiaster fået øjnene op for de tusindvis af lækre og unikke øl typer, som hvert år sælges på barer, i supermarkeder, på restauranter og lokalt fra bryghusene selv.

Det er blevet moderne at nyde øl varianter, som er lidt ud over det sædvanlige. Og inden for de seneste år er en ny trend skudt frem, nemlig ølbrygning i eget hjem på hobby basis.

Kom godt i gang med at brygge selv

Har du ofte overvejet, om det er umagen værd at brygge sin egen øl, så er svaret ja. Ølbrygning er hverken nogen dyr eller tidskrævende hobby, og dit brygudstyr behøver faktisk heller ikke at fylde det store. Som nybegynder er du nemlig bedst tjent med det, der kaldes en Starter Box, og som består af det mest nødvendige udstyr og tilbehør til ølbrygning.

Med en Starter Box er du rigtig godt hjulpet, når du som novice skal lære de grundlæggende principper i bryg processen at kende. En Starter Box til ølbrygning er ikke særligt dyr, og fylder ikke alverden. Faktisk kan du snildt have din Starter Box stående og boble i et hjørne af køkkenet, indtil den er færdig med at fremstille lækker og drikke klar øl.

Når du så ønsker at opgradere, kan du på ølbrygning.dk finde det rette brygudstyr til formålet i form af et semi professionelt bryganlæg. Se hele udvalget på ølbrygning.dk