editorial

Når du er ude på vandet, bør bådsikkerhed være din førsteprioritet. Der er et par stykker sikkerhedsudstyr, som du bør sikre dig, at du har om bord på dit fartøj, inden du sætter sejl. Disse omfatter:

-En redningsvest til alle passagerer

-Et anker og en line

-En førstehjælpskasse

-En ildslukker

-Nødblus

-CPR-maske

Lær at bruge bådens sikkerhedsmæssige foranstaltninger

Det er også vigtigt at vide, hvordan man bruger dette udstyr korrekt i tilfælde af en nødsituation. Sørg for at øve dig i at bruge for eksempel nødblus og signaludstyr, så du ikke bliver overrasket, hvis du nogensinde bliver nødt til at bruge dem. Og medbring altid en mobiltelefon eller VHF-radio, så du kan tilkalde hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du følger disse tips, er du med til at sikre en sikker og behagelig sejlads for alle om bord.

bådudstyr

Har jeg brug for et certifikat for at sejle en båd?

I de fleste tilfælde, ja. Bådførere skal have et gyldigt fartøjscertifikat for at kunne sejle lovligt i Canada. Hvilken type licens du har brug for, afhænger af størrelsen og typen af fartøj, du har planer om at drive. For at få et bådcertifikat skal du bestå et kursus i bådsikkerhed. Du kan finde flere oplysninger på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvilket andet udstyr har jeg brug for til min båd?

Ud over sikkerhedsudstyr er der et par andre ting, du skal have om bord for at gøre din sejlads sjovere. Disse omfatter bl.a.:

-En søkortplotter eller et GPS-system

-Navigationshjælpemidler såsom bøjer og mærker

-En VHF-radio

-Vejrinstrumenter

-Solbriller og solcreme!

Du skal naturligvis også medbringe mad og drikke, behageligt tøj, og alt andet, du har brug for, for at nyde din tid på vandet. Og ønsker du at gøre båden klar til sommerens togter, kan du finde alt hvad du skal bruge hos Marinelageret på hjemmesiden marinelageret.dk.