Det er nok de færreste mennesker, som går og tænker over, at det kloaksystem, som de kender i dag, ikke altid har været der. Det bliver faktisk nemt taget for givet, selvom det ikke er mere end knap 150 år gammelt. Ydermere er det ikke engang tilsluttet hele Danmark. I stedet er der ofte en tank, som kan og skal tømmes af et kloakfirma eller måske et midlertidigt toilet som skal tømmes ud i haven. Hvis tanken skal tømmes kunne det f.eks. gøres af en kloakmester i Skive, hvis det var der, sommerhuset var lokaliseret.

 

Få undersøgt din kloak

Hvis det er begyndt at lugte rigtig dårligt på din grund, kan det tænkes, at det er blevet tid til at ringe til en autoriseret kloakmester frem for selv at prøve at undersøge kloakken. Det er nemlig dit ansvar som husejer at vedligeholde din kloak. Når du har ringet til dem vil de lave en aftale med dig om, hvornår de skal komme og inspicere din kloak. Det gør de via en TV inspektion af din kloak. Med en TV inspektion kan de se din kloak og opdage, hvis der er et hul, eller hvis den er blevet stoppet. Derefter kan i aftale tid til, at vedkommende kommer og fikser problemet. 

Pas på din kloak

For at undgå at skulle have kloakmesteren på besøg, vil du gerne passe på din kloak. Sørg derfor for at rense gulvafløb indvendigt med jævne mellemrum. Det gør sig gældende for især badeværelset. Badeværelset er især vigtigt, fordi der kan samle sig hår og sæberester, hvilket kan skabe forstoppelse. 

Derudover skal du ikke smide større genstande såsom hygiejnebind, bleer og kattegrus i toilettet. Det står ofte også på pakken, om det må komme i toilettet eller ej. 

Når du er i køkkenet, bør du heler ikke hælde stegefedt ned i vasken, det kan nemlig sætte sig på rørene og igen skabe forstoppelse.