Der er som udgangspunkt en række ting, som du bør have fokus på, hvis du vil have en bil, som holder i lang tid. Du bør derfor, for din egen skyld, have styr på bremser, lys, dæk, batteri, rust og stenslag. Derfor kan det være en fordel for dig at tage bilen forbi dit lokale værksted. Det kan være en Peugeout mekaniker i Aalborg.  Det er nemlig både en god måde at sikre dig, at evt. skader bliver udbedret, og at det er sikkert for dig og andre, at din bil kører på vejen. Derudover kan det nemt blive dyrt, og forårsage en bøde, hvis de ovenstående ting ikke er i orden.

Dæk er vigtige for din sikkerhed

Der er fire dæk på din bil, og de er det eneste, som har kontakt med vejen. Det er derfor vigtigt, at de er i tip top form. En for lav mønsterdybde kan påvirke bilens evne til at klare en hård opbremsning og dens evne til at undvige. Det gør sig også gældende, hvis dæktrykket er forkert. 

Et forkert dæktryk har også stor betydning for miljøet og din pengepung. Et forkert tryk vil nemlig øge hvor meget brændstof, du bruger, med 2-3 procent. Derudover bliver levetiden for dækket også kortere. Sørg derfor, for at tjek op på dit dæk jævnligt.

Rustkontrol spare penge i det lange løb

Du behøver virkelig ikke at overbehandle din bil med rustbeskyttelse. En undervognsbehandling vil nemlig, hvis gjort for ofte, være skidt for både bil, miljø og pengepung. Omvendt vil en manglende eller dårlig behandling betyde rustskader på sigt. Det er derfor lidt af en balancegang, og det er ofte også meget individuelt fra bil til bil. Få derfor tjekket bilens undervogn, inden du finder tid til at få en omgang rustbeskyttelse. Det er som regel en god ide at få en fagmand til at vurdere, om bilen trænger til rustbeskyttelse engang hvert andet år.