Når et trægulv, som netop er lagt, eller lige har fået en gulvafhøvling eller en gulvafslibning, behandle med sæbe eller lud, bliver gulvets overflade ganske fantastisk. Der er næsten intet, som i charme og lækkerhed kan måle sig med et sundt, sæbebehandlet planke- eller bræddegulv.

Ved en sæbebehandling lysnes træværkets overflade flere toner på grund af en naturligt blegende ingrediens i sæben, som skrubbes dybt ind i træets fibre. Samtidig vil den fede sæbe danne en beskyttende hinde øverst i træværket, som føles silkemat at betræde, og har et nærmest magisk, lysende skær, som kan lyse hele lokalet op. Denne hinde skal vedligeholdes ved hyppig gulvvask, hvor en særlig sæbe arbejdes ind i gulvets overfladen, således at sæbe hinden får ny næring.

Forsømmes denne rutine, slides sæbe hinden bort, og træværket er blotlagt og dermed sårbart over for omverdenens påvirkninger. Et sæbe behandlet gulv vil, når det bliver slidt, udvikle grimme og grålige spor i overfladen der hvor gulvet hyppigst betrædes. Disse spor består af nedtrampet skidt og støv, og kan ikke fjernes ved almindelig gulvvask, uanset hvor hårdt du skurer og skrubber, og hvor ofte, du vasker dit gulv. Sæbe hinden er forsvundet og kan ikke umiddelbart genskabes, førend gulvet har modtaget en ny gulvafslibning.

Få dit smukke og lyse gulv igen med en gulvafslibning

Er du ked af at se på grå slidspor, ridser og skrammer, misfarvninger fra solfalming og pletter fra spildte væsker, bør du tage en snak med dit lokale gulvcenter om mulighederne for en professionel gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes de overfladiske skønhedspletter let – og med en efterfølgende plejende behandling med lud eller sæbe kan du hurtigt genskabe dit lækre trægulv, som da det var ganske nylagt.

Du kan læse mere, og indhente et gratis og uforpligtende tilbud på en grundig gulvafslibning, på Gulvkanonen.dk