I det 21. århundrede står vi overfor et væld dårlige nyheder fra hele verden, når det kommer til miljøet. På trods af at vide mere om kilderne til vores miljøproblemer end nogensinde før, føles det ofte som om vi bare ikke kan komme ud af problemerne. Men alt er ikke tabt, hvis du køber et smukt træ plankebord, så kan du være med til at bearbejde klimaforandringerne.

Træ er godt, hvad angår miljøet, fordi det er en utrolig grøn løsning til møbler. Der er mange grunde til at være begejstret for træmøbler.

Træ er vedholdende

For det første er træ det mest miljøvenlige råmateriale. Den kan fornyes. Faktisk er træ det eneste byggemateriale, der er fremstillet af sol, regn og kulstof fra luften. Det er uendeligt genanvendeligt og vedholdende. Du spekulerer måske på, om det er miljøvenligt at skære træer ned. Heldigvis er det ikke et problem med selektiv høstning – i modsætning til rydning. Faktisk er det fantastisk i forhold til skovens sundhed.

I Europa udvides skovene med en hastighed på 5.000 kvadratkilometer om året. Når træer selektivt høstes, plantes nye træer. Fra 1990-2005 genvandt Europa faktisk skove på størrelse med Grækenland. Så der er masser at tage af.

Træ er godt for klimaet

Træprodukter er sunde for vores klima og forhindrer klimaændringer. Træer absorbere kulstof. De tager det ud af atmosfæren og opbevarer det. Selv når træer omdannes til dit fine nye plankebord, lagrer det fortsat kulstof. Ved at bruge faste træmøbler er du derfor med til at forebygge klimaforandringer og drivhuseffekten.

Træ betyder nul affald

Træ er også godt ud fra et andet bæredygtighedsperspektiv. På grund af forbedringer i teknologien i de sidste par årtier er træproduktion blevet en nulaffaldsindustri. Hvad betyder det? Biprodukter fra ethvert trin i produktionsprocessen kan genbruges og genanvendes. Når træet høstes, forarbejdes en procentdel af det til tømmer, en del af det omdannes til andre træprodukter, og endnu mere udvindes til energiproduktion. Men intet af det går til spilde.

Udover at et plankebord i træ er smukt og unikt, så gør du faktisk naturen en tjeneste ved at anskaffe sådan et møbel.