Det er vitterligt ikke forkert at betegne et byggecenter som en legeplads og en legetøjsforretning for store børn i form af specielt mænd.

Godt nok er det ikke i alle byggecentre, at man lige kan få lov at afprøve værktøjet, da man så ikke kan sælge det som nyt igen på stedet, hvis kunden vælger ikke at købe det; men har man først muligheden for det, så vil man se øjnene lyse op hos vedkommende som hos et lille barn juleaften.

Den eneste forskel er, at man er blevet opdraget og har lært at tøjle følelser, så man ikke går helt grassat af over-ivrighed – desuden er det også en god metode at kontrollere sig, så man ikke vil give for mange henkast af, at man er interesseret i det givne værktøj.

Men store børn kan virkelig bruge lang tid i sådan et byggecenter, og det er påfaldende at sammenligne med, at børn ikke forstår, at de ikke små spise slikket i en forretning og åbne det, inden det er betalt, når voksne mennesker gør det samme tit og ofte i et byggecenter.

Forskellen er her, at der måske ikke er andre til at holde øje med dem, og de tager da heller ikke familien med, hvis de kan undgå det, da de godt ved, at de selv vil bruge lang tid i centeret og ikke bare kigge på tingene – men også føle på det.

De har ofte en “god” undskyldning for, hvorfor de må bryde emballagen: de skal lige se nærmere, om det passer, som man tænker eller vil du til den opgave, man skal bruge det til, selvom man ikke må.

Samtidig er den samme person efter deres børn nede i legetøjsforretningerne, når de forsøger at åbne for noget legetøj, der ikke er betalt eller for den sags skyld udvalgt.

Måske man lige skal se sig i spejlet og huske på, hvordan man tit selv er.